Dergi Baskı

Dergi Baskı

  • Ebat

    44 sayfaya kadar olan ürünlerde standart tel dikiş, 48 sayfa ve üzeri işlerde ise amerikan cilt kullanılmaktadır.

    Sayfa Sayısı (Kapak Dahil)
    İç Sayfa Gramajı
    İç Sayfa Kağıdı
    Kapak Kağıdı
    Kapak Selefonu

    Lak seçilmesi halinde kapak selefonu mat olarak yapılmaktadır.

    Resimli yerlere kabartma lak yapılamamaktadır, bu tarz çalışmalarda kabartma yerine kısmi lak seçilmelidir.

    Kapakta Lak

  • Dergi baskı üretim süremiz 3 iş günüdür.
  • Fiyatlara tasarım dahil değildir.
  • Kargo ücreti müşteriye aittir.

Toplam Fiyat: +KDV

Açıklama

Birçok farklı sektörde farklı ihtiyaç nedeniyle basımı gerçekleştirilen bir üründür. Çoğunlukla dönemsel kampanyalar ve firmaların ürün gamı için tercih ettikleri dergi baskı , herhangi bir alanda yayın yapan kuruluşların ana hizmeti olarak da basılmaktadır. Endüstriyel anlamda üretim ve hizmet gibi alanlarda faaliyet gösteren firmaların katalog formatında bastıkları, ancak dönemsel ihtiyaçları belirleyen kampanyalar için bir çözüm ortağı olarak kabul edilen dergı, bir diğer seçenek olarak yayıncılığın da demirbaş ürünlerinden biridir.

Edebiyat, magazin, teknoloji, aktüel konular, gündem ve mühendislik gibi popüler alanlarda yayınların gerçekleştiği dergiler, matbaa sektöründe önemli iş hacmine sahiptir. Peki, bu denli geniş üretim ağına sahip olan dergi baskısı tam olarak nasıl gerçekleşir? Basım öncesi, basım aşaması ve sonrasında ne gibi kriterler esas alınır ve nelere dikkat edilir? İşte öncesi, aşaması ve sonrasıyla dergi basımında bilmeniz gerekenler.

Dergi Baskı Konusunda Neler Göz Önünde Bulundurulmalı?

Haftalık ya da aylık bazda devamlılığı olan bir yayın veya endüstriyel pazarda faaliyet gösteren ve ürün gamına dair çeşitli kampanyalar için dönemsel olarak başvurulan üründür. Dolayısıyla esas olan şey, derginin bütününü oluşturan şablon ve kompozisyon bütünlüğüdür.

Hizmet sektöründeki firmaların çoğunlukla iş ortakları için dönem dönem basımını gerçekleştirdikleri, artan ürün çeşitliliğini belirtmek ya da kampanyalardan haberdar etmek için basılır.

Edebiyat, müzik, teknoloji, borsa ya da ilgi alanı her ne ise, o alanda haftalık ya da aylık olarak yayın gerçekleştirirler.

Esas olan ilk kriter, hedeflenen “stabilize devamlılığı” sağlamaktır. Kağıt kalitesi, (i ç kağıt gramajı , parlak kuşe ve mat kuşe seçenekleri, Kapakta parlak selefon, mat sele fon uygulama yapılabilmektedir.) içerik, yenilik ve devamlılık, hedef kitleyi elde tutmak için kabul gören esaslardır.

Genellikle kuşe kağıda baskısı gerçekleştirilen dergiler, CMYK-4 renkten basılmaktadır. Kitap basımında kullanılan teksir kâğıt gibi 70-80 gramlık ince hamurların da kullanıldığı, genellikle parlak kuşe kağıda basılırken, bazı yayıncı kuruluşlar parlak selefon uygulaması yapılmaktadır. (burada belirtilen gramajlar ve sayfa sayısı dergi baskı fiyatları ‘nı doğrudan etkilemektedir. Gramaj düştükçe fiyat daha uygun hale gelecektir)

Dergı basımında dikkat edilecek olan ilk husus, tasarım kısmıdır. Tasarım, doğru şablon üzerinden ilerlenmesi durumunda maliyeti düşürebilecek ilk stratejik hamledir.

Tasarımı genellikle “banner” olarak tabir edilen ve belirli kalıp ölçüleri olan şablonlar yardımıyla gerçekleştirilir.

Dergi tasarımında basım öncesi dikkate alınacak en önemli esaslar, CMYK renk ayrımı ve kullanılan renk değerleridir. Genellikle sayfalardaki renk yoğunlukları baskıda beklenen sonucu vermez. Bunun nedeni yanlış renk kartelası ile çalışmakla ilgilidir. Bu nedenle mümkün olduğunca belirli ana renkler ile çalışılmalıdır.

Dergi Basım Boyutu ve Kağıt Kalitesi

Dergi baskısı, genellikle A4 ebat olarak bilinen 21×29.7 cm ebadında yapılmaktadır. İçerik, yayıncı kuruluş, firma ya da matbaanın talep ve kriterlerine bağlı olarak bu ölçü farklı boyutlarda olabileceği gibi klasik dergı boyutu A4 ölçüsünde sipariş alınarak da basımı gerçekleştirilebilir.

Dergi basım fiyatları nda boyut, diğer baskılı ürünlerde olduğu gibi maliyeti doğrudan etkileyen teknik detaydır. Fakat çoğunlukla uygun fiyat için A4 ebat dışına çıkılmaz. Teknik açıdan bu kriterin nedeni, kâğıt ölçülerinin forma katlama teknikleri ile elde edilmesiyle alakalıdır. Yani A3 kağıt forma katlandığı takdirde tam A4 ölçüsünde olur ve bu sayede fire vermeden hedeflenen basım kusursuz şekilde elde edilir.

Boyutun yanı sıra kâğıt kalitesi ise yine maliyeti belirleyen diğer ana etkendir. Dergı üretiminde kâğıt kalitesi genellikle ihtiyacın nedenine bağlı olarak belirlenir. Haftalık ya da aylık bültenle yayın yapan kuruluşlar, genellikle sabit boyut ve kâğıt kalitesinde ilerlerken, herhangi nedenden dolayı özel basım yapan ya da ürün çeşitliliğini iş ortakları ile paylaşmak isteyen firmalar, genellikle kalın gramaja sahip kâğıtlar ile baskı yaptırırlar. Ürün yelpazesini hedef müşteri kitlesi ya da iş ortakları ile paylaşmak isteyen firmaların kalın kâğıt tercih etmesinin nedeni, basımı gerçekleştirilen derginin en az 1 yıl süreyle firmaları hakkında bilgi veren ürün olarak kullanma hedefleri ile alakalıdır. Bu nedenle uzun süre formunu koruyacak dayanıklı ürünleri tercih ederler. Ancak dergı basımını belirli periyotta yapan yayıncı kuruluşlar genellikle maliyeti kalitenin önünde tutarlar.

kitap ürünlerinde olduğu gibi genellikle ürünler 70, 80 veya 90 gram, kapak A. Bristol veya benzeri kâğıt türlerinden olabilir. (isteğe göre kapakta mat / parlak selefon uygulama yapılabilmektedir

Daha kalın iç gramaj istenmesi halinde katalog baskı fiyatlarını inceleyerek bilgi alabilirsiniz.

Dergi Baskısında Ebat ve Adetler

Sayfalar genelde 20 sayfa, 24 sayfa , 28 sayfa, 32 sayfa, 36 sayfa, 40 sayfa, 44 sayfa, 48 sayfa, 52 sayfa, 56 sayfa, 60 sayfa, 64 sayfa, 68 sayfa, 72 sayfa, 76 sayfa, 80 sayfa, 84 sayfa, 88 sayfa, 92 sayfa, 96 sayfa, 100 sayfa, 104 sayfa, 108 sayfa, 112 sayfa, 116 sayfa, 120 sayfa, 124 sayfa, 128 sayfa, 132 sayfa, 136 sayfa, 140 sayfa, 144 sayfa, 148 sayfa, 152 sayfa, 156 sayfa, 160 sayfa, 164 sayfa, 168 sayfa şeklinde 4 ve katı olarak gitmektedir.

Adetler ise genelde 500 adet, 1000 adet, 1500 adet, 2000 adet, 2500 adet, 3000 adet, şeklinde uygun fiyata çıkacaktır ama 3000 adet ve üzeri olduğunda ise traja girdiğinden dolayı fıyat farkı yansıtılmaktadır. 3500 adet, 4000 adet 4500 adet, 5000 adet, 5500 adet, 6000 adet 7000 adet 8000 adet 9000 adet, 10.000 adet, 11.000 adet, 12.000 adet, 13.000 adet, 14.000 adet, 15.000 adet 16.000 adet, 17.000 adet, 18.000 adet, 19.000 adet, 20.000 adet, 21.000 adet, 22.000 adet, 23.000 adet, 24.000 adet, 25.000 adet, 30.000 adet, 40.000 adet, 50.000 adet, 60.000 adet, 70.000 adet, 80.000 adet 100.000 adet, 110.000 adet, 130.000 adet, 150.000 adet, 160.000 adet 200.00 adet, 250.000 adet, 300.000 adet, 350.000 adet, 400.000 adet, 450.000 adet en yüksek ise 500.000 adet ‘e kadar basım yapılabilmektedir. Fakat bu adetler için ofset baskı yerine web ofset tercih etmeniz fiyatlar açısından daha uyguna gelecektir.

Not: yüksek adetli ürünler için kargo tercihi yerine ambar ile anlaşabilirsiniz.

Dergi Baskı Aşaması ve Sonrası

Dergi baskı için ilk aşama, bilgisayar ekranında gerçekleştirilen tasarımın kalıbının alınması ile başlar.

Kalıbı alınan tasarım makineye yerleştirilir ve rulo hâlinde bulunan kâğıtlar silindirden hızlı şekilde geçerek baskı gerçekleştirilir. Dergı basımı genellikle 4 renk CMYK olarak gerçekleşir. Bu nedenle kalıptan kâğıda aktarılan tasarımların renkleri 4 turda basılır. Her turda bir ana renk basılmaktadır.

Her sayfanın formalara aktarılmasının ardından ortadan kırım gerçekleştirilir.

Katlanmış ve kırımı gerçekleştirilmiş olan forma A3 ebat tadır. Tüm formalar kapaklara sırt bölümünden gelecek şekilde yerleştirilir.

Derginin sayfa sayısına göre ciltleme aşamasına geçilir. Az sayfa sayısına sahip dergiler genellikle ortadan tel dikiş ile ciltlenirken yüksek sayfa sayısına sahip dergiler klasik Amerikan ciltleme tekniği ile bir araya getirilir.

Ciltleme aşamasının ardından giyotine aktarılan dergilerin kenar köşelerinden törpülenmesi yapılır.

Dinlendirildikten sonra kuruyan dergiler hazır hâle getirilir ve paketlenir.

Tasarımın kalıptan formaya çekilmesinin ardından “baskı” aşaması bitmiş olur. Baskı sonrası işlemler genelde ekstra işçilik kısmına girer. Ekstra işçilik genellikle özel talepler doğrultusunda doğan işlemlerdir. Kısmî ya da kabartma lak, trignomi, parlak ya da mat selefon gibi uygulama, formaların hazır hâle getirilip tabaka hâlinde işleme tabi tutulmasıyla gerçekleşir. Fakat standart baskı talep edilirse bu gibi ekstra işçilikler uygulanmaz.

Tüm işlemler bittikten sonra anlaşmalı kargo ile gönderimi yapılabilmektedir.

Dergi Basımı Ciltleme Çeşitleri

  • Amerikan Ciltleme: Matbaa sektörünün klasik ciltleme metotları arasında en yaygın olanı. Tutkallama olarak da bilinen ciltleme yöntemi, formaların sırt kısmının kapak içerisine tutkal yardımıyla simetrik yapıştırılması işlemidir. Maliyet olarak da oldukça ekonomik olan ciltleme metodu, yüksek sayfa sayısına sahip dergilerde tercih edilmektedir.
  • İplik Cilt: Daha sağlam bir cilt isteyenler için iplik dikiş sipariş verebilirsiniz. Dikim işlemi yapılacağından fiyatı ve teslim tarihini doğrudan etkilemektedir.
  • Mekanik Ciltleme: Spiral, menteşe, vidalama gibi mekanik yöntemler de ciltleme metotları arasında sıkça başvurulan bir yöntemdir. Özellikle az sayfa sayısına sahip ve belirli periyotlarla çıkan dergilerde tercih edilmektedir. (çok fazla tercih edilmemektedir)
  • Tel Dikiş: Genellikle ortadan uygulanan tel dikiş, az ve orta sayfa sayısına sahip dergı basımında en çok tercih edilen ciltleme yöntemidir. Defter üretiminde de kullanılan ortadan tel dikiş, maliyet bakımından oldukça ekonomik olması nedeniyle matbaa sektörünün ciltleme metotları arasında en yaygın olanıdır.

Genelde standart olarak 44-48 sayfaya kadar olan ürünlerde klasik tel zımba (tel dikiş) yapılmak ile birlikte 52 sayfa ve üzeri işlerde ise A.ciltleme işlemi yapılmaktadır. Daha fazla sağlamlık istenmesi halinde ise Pur tutkal veya iplik dikiş de tercih edilebilir. Tabii bunlar fiyatları doğrudan etkileyebilmektedir. Çok az sayfalı işlerinizde ise müşteri talebine göre farklı ciltleme işlemi yapılabilmektedir. Kağıt gramajı uygun olması halinde 36 sayfa ve üzeri de tel dikiş harici ciltleme işlemini yaptırabilirsiniz.

sayfa sayısı ve adet fark etmeksizin tüm ürünler de kargo ile gönderim imkanı yapılabilmektedir.

Dergi Baskısı Kalitesi Neden Önemli?

  • Dergı baskısı üretimi, yayıncı kuruluşlar tarafından herhangi bir alanda haftalık ya da aylık olarak üretilmesinin yanı sıra kurumsal firmaların hizmetleri, misyon ve vizyonlarını iş ortakları ve müşterileri ile paylaşmak için başvurdukları kurumsal bir çözüm ortağıdır. Bu nedenle kurumsal yapıyı temsil ve sembolize eden bir materyal olarak kabul edilir. Hâliyle kalite, basımında esas kriter olarak kabul edilebilir.
  • Elbette maliyet, diğer birçok baskılı materyalde olduğu gibi önemli bir etkendir ancak baskısında kullanılan kâğıt, boya, ciltleme için kullanılan malzeme, elde edilecek sonuç için önemli detaylardır. Ürünün raf ömrünü etkileyebildiği gibi kurumsal kimliğe de zarar verebilir.
  • Ham maddenin yanı sıra kaliteyi belirleyen bir diğer esas ise işçilik ve baskı metodudur. Kullanılan makineler ve uygulanan baskı tekniği, her ne kadar matbaa ve usta ile alakalı olsa da, sonucu etkileyen esas etken yine malzemedir. Bu nedenle doğru ve kaliteli malzeme kaliteli baskı konusunda esastır.
  • Nitekim kurumsal kimliğin bir parçası olarak kabul edebileceğimiz üretiminde mümkün mertebe kurumsal hedeflerinizi ifade edebilecek kalitede basım uygulamaya özen göstermelisiniz.

Dergi Baskı Fiyatları Nasıl Alınır?

Dergı basımında maliyeti belirleyen birçok etken vardır. Diğer birçok baskı ürününde olduğu gibi kâğıt kalitesi, boyut, adet, sayfaların sayısı, işin özellikleri ve matbaanın fıyat aralığı özel dergı basımında fiyat belirleyici unsurlardır. Matbaa sektöründe adet arttıkça birim fıyat düştüğü için mümkün olduğunca yüksek adette baskıyı tercih etmelisiniz. Düşük miktar basımlar her daim yüksek maliyet demektir. Bu nedenle özel dergı basımında fiyat alırken firmanızın kurumsal hedeflerini dikkate almalı, sipariş verirken derginin kağıt kalitesini,(parlak yada mat selefon uygulama) boyutunu, sayfa sayısını ve adedini doğru belirlemelisiniz. Satış stratejilerinizi belirlerken bu faktörleri göz önünde bulundurmanız size doğru bir rehber olacaktır.

Sipariş işleminden sonra işinizi üretime dahil edilmektedir. ödeme işlemleri site üzerinden havale/eft veya kredi kartı ile yapılabilmektedir. Kdv ödeme esnasında yansıtılmaktadır. Kargo ile tüm Türkiyeye gönderimi yapılabilmektedir.

Not: tüm kargo gönderilerimiz karşı ödemeli olarak uygun fıyat ile gönderimi yapılmaktadır.

Ek bilgi

Ebat

A4 Dikey

Sayfa Sayısı (Kapak Dahil)

12, 16, 20, 24, 28, 32, 36, 40, 44, 48, 52, 56, 60, 64, 68, 72

Adet

500, 1000, 2000

İncelemeler

Henüz inceleme yapılmadı.


Sadece bu ürünü satın almış olan müşteriler yorum yapabilir.

+