Sipariş Fişi Baskı
Sipariş Fişi Baskı
- Sipariş fişi üretim süremiz 3-4 iş günüdür.
- Fiyatlara tasarım dahil değildir.
- Kargo ücreti müşteriye aittir.
Sipariş fişi baskı hizmet sektöründe özellikle yeme-içme alanında faaliyet gösteren firmaların demirbaş ambalaj ve baskılı ürün grupları arasında önemli bir yer tutuyor. İsteğe göre antetli şekilde firma bilgilerinin basımının da mümkün olduğu adisyon, standart baskıda herhangi bir bilgi içermeksizin yalnızca mevcut şablon üzerinden basılır. Tıpkı fatura ya da antetli kâğıt gibi belirli bir şablon dikkate alınarak sade bir şekilde basımı gerçekleştirilen ürün, tek yön baskı olacak şekilde iki yapraklı koçanlara basılır. Bu baskı mantığının nedeni, garson ya da sipariş alan personelin ön sayfayı kasaya ya da işletmeye teslim etmesi, kalan nüshayla da siparişi takip etmesiyle ilgilidir.
Yalnızca yeme-içme sektöründe değil, hizmet sektöründe de faaliyet gösteren neredeyse tüm işletmelerin demirbaş ambalaj ve baskılı materyalleri arasında yer alan sipariş fişi baskısı diğer ürün gruplarında olduğu gibi (tutkallı bloknot , cepli dosya baskı vb.) standart özelliklerin yanı sıra müşteri taleplerine göre de hazırlanabilmektedir. Peki, farklı formlarda ve özelliklerde baskısı gerçekleşebilen sipariş fişi ne gibi baskı aşamalarından geçer, özellikleri nedir, nelere dikkat edilmelidir?
“sürekli form” olarak tanımladığımız matbu evrak kategorisinde yer alan bir üründür. Sürekli form olarak tabir edilen kategori, iş hayatında fatura, irsaliye, tahsilat makbuzu baskı, sipariş fişı gibi devamlılığı olan, numaratör gibi baskı tekniği ile takibi yapılan evraklardır.
Genellikle tek renk siyah baskıdan üretilen, isteğe bağlı olarak çift renk ya da yine tek ancak farklı renk tonlarından üretilebilir. Fakat maliyeti artırması nedeniyle çoğunlukla tek renk siyah tercih edilmektedir.
Standart olarak oluşturulan tablo, tabloda yer alan sütun ve satırları birbirinden ayıran başlıklar ve diğer bilgiler tek renk siyahtan basılırken, antet bölümü firma isteğine bağlı olarak çift renkten basılabilmektedir.
Diğer baskılı materyallerde olduğu gibi mevcut şablon kesim payı dikkate alınarak oluşturulur. Genellikle A6 boyutunda basılan sipariş fişi isteğe bağlı olarak farklı ebatlarda basılabilmektedir, ancak özel ölçüler maliyeti artırdığı için pek tercih edilmez.
Matbu evraklar genellikle tek renkten basıldığı için siyah değerine dikkat edilmesi gerekir. Şayet CMYK paletinin K değeri %100 dışında bir değerden verilmişse (bu değer matbaadan matbaaya değişmektedir) ya da “tram” olarak tabir edilen dış çizgi bırakılmışsa, bu gibi detaylar baskıda “patlama” olarak tabir edilen sonuca neden olur. “İş patlaması” olarak tabir edilen durum, renk değerlerinin yanlış verilmesi ya da “tram” gibi dış çizgilerin unutulması durumunda nesnelerin, yazıların üst üste binerek, iç içe geçerek işin bozulması olarak tanımlanabilir. Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için kenar çizgileri kullanmaktan kaçının ya da kenar çizgilerini obje hâline getirin. Renk değerleri konusunda da mümkün olduğunca dikkatli çalışmaya özen gösterin.
Dış çizgi ve renk dışında dikkat edilecek bir diğer husus ise kesim payıdır. Zira perforaj ya da ciltleme işlemine tabi tutulacak evraklarda tasarım, bu işlemler dikkate alınarak yapılır. Üst ya da sırt kısmından ciltlenen ve perforaj işlemine tabi tutulan sipariş fişinin tasarımında bu işlemler ve matbaanın baskı kriterleri dikkate alınarak tasarıma kesim payı verilmelidir. Bunun için tasarımı ciltleme ve perforaj yapılacak kısımdan birkaç santimetre kadar içeriden başlatmalısınız. Bu ölçü matbaadan matbaaya ya da baskı tekniklerine bağlı olarak artış/düşüş gösterebilir.
Bu tarz sürekli form kategorisindeki matbu evraklarda Amerikan ciltleme metodu tercih edilmektedir. Bunun nedeni genellikle iki nüsha 50 yaprak otokopili şekilde basılan, kullan-at bir ürün olmasının yanı sıra düşük maliyet gözetilerek basımı gerçekleşen bir üründür. Bu nedenle Amerikan ciltleme gibi ekonomik ciltleme yöntemleri tercih edilmektedir.
Formu gereği kullan-at ürünler olsa da, kısa vadede sürekliliği olan (bloknot, cepli dosya vb. ürünler gibi) bir üründür. Bu nedenle kalite konusunda belirli standarda sahip olmalıdır. Yaygın olarak kitap basımında da kullanılan teksir kâğıdı ya da 70-80 gramlık 1. hamur kullanılmaktadır. Şayet baskıda bu kâğıt kalitesi altında kâğıt kullanılırsa baskı sırasında kâğıt, uygulanan boyayı kolayca emer ve istenen verim alınmaz. Baskı doğru şekilde uygulansa ve başarılı olsa bile kullanım sırasında yazı yazarken ya da olası sıvı temasında kâğıt kolayca dağılabilir. Bu nedenle baskıda standart özelliklerin altında kâğıt forma kullanılmamalıdır.
Özel sipariş fişi (Tüm hakları saklıdır), genellikle firmaların iş ortakları ve müşterileri ile yaptıkları alışverişlerin takibi için basımı yapılan ürünlerdir. Antetli kâğıt gibi üst başlığında firma bilgileri yer alırken baskı kalitesi de minimum standart seviyede tutulur. Baskı fiyatları diğer sürekli form, matbu evrak ve matbaa ürünlerinde olduğu gibi adet, kâğıt türü ve ölçülere bağlı olarak değişmektedir. Fakat genel olarak 50 yaprak otokopili şekilde basımı gerçekleşen ürün, düşük maliyet ile basılmaktadır. Standart özelliklerin dışına genellikle özel renk talebi ve adet ile çıkılmaktadır. Bu nedenle özel basımında fiyatları en çok etkileyen renk seçeneğidir.
Adet genelde belli standartlardan belirlenir. Lütfen ürünler, baskı,ürün formu, adet fiyatları, kargo ,vb. konularla ilgili bizimle irtibata geçiniz. Müşteri bizimle irtibata geçtiği andan itibaren ürünler hakkında fiyat ,baskı, adet, kargo ve kargo sonra sı süreçle ilgili her türlü bilgilendirmeyi sağlıyoruz. Ürünler adet olarak firmanız tarafından belirlenen miktarda üretilebilir. Fiyatları konusunda belli etkenleri göz önüne alarak fiyatları ile ilgili en kısa sürede bilgilendirme yapılacaktır.
Ebat | A5 (14x20cm) |
---|---|
Nüsha | 1 Asıl + 1 Suret, 1 Asıl + 2 Suret, 1 Asıl + 3 Suret |
Adet | 5 Cilt, 10 Cilt |
Sadece bu ürünü satın almış olan müşteriler yorum yapabilir.
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.